Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  128,40 zł , zmiana od tamtej pory: 1,78%

Re: Orlen korekta

Zgadzam się z Tobą, że bardzo rzadko udaje się sprzedać na górce a odkupić w dołku. Co zrobiłem w ciągu ostatniego miesiąca opisałem w innym wątku. Masz rację, że to grubszy kapitał trzyma teraz kurs, ale sytuacja na świecie zrobiła się niepewna. Ja obstawiam ten gorszy scenariusz. Moim zdaniem nie masz racji, pisząc, że NA PEWNO przed wynikami i ogłoszeniem propozycji dywidendy nie spadnie. Na giełdzie nie ma nic na pewno. Nie wykluczam, że możesz mieć rację, ale wcale nie musisz. Co do zniechęcania, Nikt nie musi się sugerować tym co piszę. Co do śmiania się z ludzi piszących wcześniej o spadkach na Orlenie. Nigdy się tu z nikogo nie śmiałem. Pisałem, że uważam inaczej, ale nie wyśmiewałem osób, które miały inne zdanie niż ja. Z jedną z nich się nawet założyłem, że na wiosnę nie będzie akcja Orlenu kosztowała 70 zł.

A teraz ""wklejka" "

Dnia 2026-03-12 o godz. 21:56 ~sl napisał(a):
> Piotrze, zmieniła się Twoja narracja. Nie wiem, ale mam wrażenie że jednak pozbyłeś sie akcji przy 120zl, gdzie pisałeś o korekcie której nie było.

Masz rację. A korekta była po 120 zł, tylko o 2 zł płytsza niż założyłem. No więc odkupiłem nie po 114,xx tylko po 117,xx i wyszedłem przy 129,xx.
Nie poszło dokładnie tak jak myślałem, ale i tak jest nieźle.
A teraz czekam na głębszą korektę tak w okolice 100 zł. A czy się doczekam? Czas pokaże.

Czołem!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKNORLEN -2,21% 130,68 2026-03-26 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.