Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Olu jak się Tobie podobaja wyniki

Jupitera miałem od kilku lat. Jeszcze od pamiętnych czasów kursu ok. 7 zł i obietnic połączenia z energopolem. Póżniej totalna klapa zjazd na 1,3 zł zmiana właściciela, nowe obietnice. Ja uśredniałem. W sumie na Jupku w ciągu dwóch lat straciłem kilka procent. Trzymałem i dokupywałem. Ale mam dość. Wywaliłem go w piątek. Nie wierzę już w garbate aniołki i cuda. Raport nie najlepszy a do tego całkowite lekceważenie akcjonariatu. Zero informacji.A te były ?Jakie?mówili o umorzeniu skupionych swoich akcji miała być uchwała o ich umorzeniu, nie przyjęli jej i nawet nie odpowiedzieli dlaczego. Zabawa z Ruchem to też chyba ogólne naciąganie, teraz obligacje.Budowa KCI. Jupek już dwa lata temu włożył kasę w tą inwestycję .Jak na niej wyszedł?Nikt nie wie. W międzyczasie hiciorem była budowa Jupiter Plaza w Katowicach. Naciąganie akcjonariatu.Po roku kicha. Przez dwa lata byłem dobrym akcjonariuszem ze sporą ilością akcji . Ale miałem dośc. Myślę, że giełda się będzie obsuwała, zresztą dla Jupitera i tak to nie ma żadnego znaczenia.
Zmienił się właściciel, ale działanie firmy podobne jak było.Jupek żądzi się swoimi prawami.Przepraszam ,że mieszam tu historie dwóch właścicieli, ale wyglądają one bardzo podobnie.Identyczne postępowanie zarządów firmy.
Trochę z historii:
-plany połączenia Z EPL -kurs ponad 7 zł-nic nie wyszło a akcje EPL/chyba ok. 30% udziałów/ sprzedano za grosze.
-Budowa Jupiter Plaza -wszystko naj/najwyższy, największy obiekt w Katowicach/. Nie wbili łopaty a po czasie twierdzili, że związane to było z przeprojektowaniem budynku o kilka kondygnacji do góry.Nowy właściciel sprzedał Plazze .Wątpliwe zyski.
-zakup dziwnej spólki z W-wy z o.o. coś w nazwie z Glob.... nie pamiętam miało to służyć jakimś ważnym interesom firmy..
-zakup Puławska Auto Centrum, niby pod projekt deweloperki a następnie bezsensowna sprzedaż.
Już za poprzedniego właściciela budowa osiedla Kraków KCI .Jupiter zainwestował chyba ok. 20 mil. Jaki finał nikt nie wie.Jakie zyski itd....
Plan zakupu Ruchu?
Inne przejęcia.....itd....itd
Po przejęciu Jupitera wierzyłem ,że nowy właściciel zmieni politykę i będzie chociaż prowadził normalną politykę informacyjną. Zbierałem cały czas akcje wierząc, że jutro będzie dobre info.Niestety , nowy właściciel nie prowadzi żadnej polityki informacyjnej.

Posiadaczom akcji Jupka życzę jak najlepiej .Życzę skoku akcji na 20 zł. Panu G.H. życzę udanych biznesów.
By Jupku.!!!

Wierny Akcjonariusz!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JUPITER 0,00% 0,35 2015-04-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.