Tak poczytałam Wasze tj Rurusia i Mroczusia i Radusia posty - uwagi na temat magazynu, środków trwałych i WNIP, w ogóle ewidencji. I wiecie co? Przecież my jesteśmy tego samego zdania. No dosłownie jak chłopy z babą sie nie potrafimy dogadać! Ja narzekam że wszystko walą w koszty, Wy patrzycie że nie ma aktywowanych kosztów( bo co to jest zakup środków trwałych, magazyn... (o ile w ogóle w ITL można coś takiego wymyślić jak magazyn (chyba że części zamiennych do komputerów):))), co wg Was jest pretekstem do zarzucenia iż spółka nic nie wytworzyła. Czyli de fakto- narzekamy na to samo.
Myślę że można spojrzeć jeszcze na taką ewidencję w następujący sposób: SPÓŁKA NIE ROBI NIC BY ZAPREZENTOWAĆ "LEPSZE" SPRAWOZDANIA FINANSOWE. To z kolei prowadzi do wniosku; jeśli nie sa w sprawozdaniu pokazane WINP, Nakłady na B+R, Patenty, Wartość firmy, RMK, PPO, a InteliWise nie ma długów, doskonale radzi sobie na rynku i podpisuje milionowe kontrakty ze Skarbem Państwa/ Ministerstwami oraz Molochami Korporacyjnymi to: ICH PRODUKTY SĄ BARDZO KONKURENCYJNE i WARTOŚĆ KSIĘGOWA INTELIWAISE JEST KOMPLETNIE NIEDOSZACOWANA.
Resume: pierwszy raz w życiu tęsknie za poniedziałkiem.