Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,57 zł , zmiana od tamtej pory: -88,76%
Moje gratulacje dla tych 18 osób, które zdecydowały się zrezygnować z pracy. Brawa za męską decyzje, a i żeby była jasność, nie za to że odważyli się zrezygnować z pracy po tym całym zamieszaniu, ale że w końcu przyznali się do błędu. PD okazało się grą po za ich możliwościami, a szczególnie spółki jako całego organu, szczególnie zespołu odpowiedzialnego za PD. Po prostu ich wizja przerosła ich aspiracje, a co z tym idzie możliwości. Jeśli nie potrafili przyznać się do tego błędu i dojść do porozumienia pracując/zostając w spółce, przy tym schować swoje ego, zadbać o PD oraz odbudować pozycję spółki nowymi tytułami (co z tego że mniejszymi, ale jakościowymi) to cóż... Przed CFG była jeszcze szansa na nowy start, mniejszymi, ale bardziej doprecyzowanymi produktami, a później być może znowu czymś większym, "artystycznym" z własną wizją. Prace sobie szybko znajdą, rynek gamedev jest teraz bardzo chłonny (polecam dla takich osób CIG, tam środki na gry nie mają znaczenia, można wydawać kilka razy tyle za PD i robić tej samej klasy gry). Oczywiście łatka PD będzie się za nimi ciągnęła, ale na pewno mniej jak za tymi od Kurska (btw. pozdrawiam Pana od marketingu, który po klęsce Kurska przeszedł do F51 - jak dla mnie to jedna z gorszych informacji odnośnie F51 jakie ostatnie pojawiły się w sieci).

Pora na konkretną reorganizację CFG (w końcu) i przyjęcie nowej strategii. Teraz pytania/przemyślenia:
- czy osoby, które pozostały lub zostaną zatrudnione są wstanie kontynuować prace nad PD?
- czy o DLC na razie możemy zapomnieć, przynajmniej w najbliższym terminie, czy też całkowicie?
- co z patchami, które mają wprowadzić nową darmową zawartość jak modowanie, jakieś dodatkowe bronie, skórki (aby podtrzymywać zainteresowanie grą - uczcie się od 11b)?
- co z patchami, które poprawią błędy gry, szczególnie te kluczowe? Niestety, wiele rzeczy wciąż jest nierozwiązanych, nie tylko mniejsze bugi, ale też dalsze strzelanie przez ściany (sic!). Podejrzewam, że jak przez tak długi czas od premiery nie zostało to w pełni rozwiązane to widocznie tak przebudowanie gry nie jest już uzasadnione ekonomicznie lub możliwe (rozsądne) technicznie, zapewne szkoda
- marzyłoby mi się po uruchomieniu PD menu z wyborem dwóch kart z systemem walki - klasyczny system walki RNG (ala X-Com)/system walki PD. Tego pewnie też się nie możemy spodziewać, szkoda, bo bardzo zwiększyłoby to target potencjalnych graczy (ja osobiście gry nie posiadam, nie mój klimat, ale wystarczy przejrzeć sieć i zobaczyć jak wiele ludzi na tym zależy)
- co z portowaniem gry na Switch? Jak HW ma być już niedługo, to raczej portu PD nie planują porzucić?
- czy może po prostu PD zostanie porzuconym produktem? Byłbym wdzięczny za to jakby zarząd oraz kompetentne osoby, które tam zostały lub pojawią się w spółce usiadły, przemyślały, a przede wszystkim przeliczyły czy to co pisałem teraz wyżej jest w zasięgu spółki i ma dodatni bilans ekonomiczno-prestiżowo-społecznościowy, czy nie i grę lepiej porzucić (najlepiej jakby zrobiły to dwa razy, formalnie na spotkaniu w firmie, a potem tydzień później na wyjściu integracyjnym zakrapianym mocnym alko - przy połączeniu tych dwóch metod wychodzą najlepsze wnioski). Niestety może okazać się, że w ten tytuł już wpakowano tak dużo środków, że nie warto go wspierać, a szkoda bo nie ukrywam nowy start coś na zasadzie PD 2.0 z różnymi darmowymi dodatkami dla graczy (rozbudowane modowanie, jakieś misje, mapki, skórki itd.) byłoby ciekawe, choć czy z gwarancją wzrostu zainteresowania grą? Szkoda tak zmarnowanego potencjału jakim dysponował PD.

Z plusów to odeszły spore koszty kwartalne haha. I co pora na coś ala Thief Simulator tylko o szpiegowaniu? Żartuję oczywiście ;) Mogliby zrobić coś w stylu Desperados: Wanted Dead or Alive czy Shadow Tactics: Blades of the Shogun, a jeszcze lepiej Fallout Tactics: Brotherhood of Steel, jeśli chodzi o ten ich główny tytuł. Choć nie ukrywam, w tej chwili najbardziej ciekaw jestem tych małych produkcji, pozwoli nam to zapoznać się co oznacza nowa strategia spółki.

Yhm, i tak dalej...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG -0,65% 1,52 2026-06-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.