Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: ODPOWIEDŻ ZE SPÓŁKI PBG NA MOJE PYTANIA !!

Ostatni zakup miał miejsce 4 stycznia a wywiad w Parkiecie ukazał się 16 stycznia.
Tak się zastanawiam czy by nie pomyśleć o wszczęciu kroków prawnych.
Jeśli są poważne osoby zainteresowane to proszę o kontakt.

Z Jerzym Wiśniewskim, prezesem PBG, rozmawia Anna Koper

Na początku 2011 r. sprzedał pan akcje PBG za ponad 100 mln zł. W ostatnich tygodniach jest pan aktywnym kupującym...

Do tej pory kupiłem ponad 140 tys. papierów. Mam ambitny plan, żeby dokupić akcji uprawniających do takiej liczby głosów, jaką miałem przed rokiem (8,5 mln, teraz jest to 7,6 mln – red.). W jednym z banków mam przygotowany projekt z moim udziałem własnym, który umożliwi mi osiągnięcie tego celu.

Kiedy chciałby pan powrócić do tego poziomu?

Myślę, że realnym terminem jest ten kwartał. Pod warunkiem że kurs PBG będzie utrzymywał się na poziomie zbliżonym do aktualnego. Wyceny mogą się zmienić chociażby w razie rozstrzygnięć kolejnych przetargów energetycznych. Jeśli akcje zaczną mocno drożeć, to być może będę musiał zrewidować założenia, gdyż ustaliłem konkretny przedział cenowy, w którym będę kupował akcje.

Jaki to przedział?

Nie chciałbym go zdradzać, gdyż wolałbym uniknąć spekulacji kursem akcji kierowanej przeze mnie spółki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.