Nic nie wiem o stawianiu wymogu, co do wielkości obrotu akcjami w okreslonym przedziale czasowym. Z tego co wiem, to warunkiem przejscia jest wysokosc kapitalizacji i free float (określone min). No i oczywiscie zaostrzenia co do wymogu informacji z dzialalności spółki. ja mam inne zdanie na temat zanizania kursu. jest to działanie celowe i zamierzone. Obroty i tak nie sa wysokie , a nawet bym powiedział że jak na te infa to słabiutkie.Gdyby tak uwolnić kurs to do tej pory moze na 1,80 by sie zatrzymał. tylko po co zbierac w tej cenie przed przejsciem na glówny jak mozna za mniejsza kasę i wiecej ? kto wie czy przed samym przejsciem kurs nie bedzie pompowany przez "zbieracza" do abstrakcyjnej ceny. Może wówczas opłacałoby się nawet wyskoczyć z kwitu nie czekajac na rynek regulowany. No ale to czas pokaze. Osobiście moglem kilka razy juz nieźle zarobić na walorku , sprzedając i odkupujac nizej , ale trzymam samodyscyplinę i nie ruszam papieru na tych poziomach. Mozna nieopatrznie obudzić sie z reka w nocniku i kilkugroszowym zarobkiem. Ja tam jestem spoko i nie przejmuje sie zabawą na papierze teraz. trzymałem juz spółki po 1,5 roku i wytrzymywałem ciśnienie to przy tym perspektywa kilku m-cy jaką sobie wstępnie załozyłem to małe piwo przed śniadaniem.