z własnego podwórka....
pisałem wam kiedyś (kilka miesięcy temu) ze nierozsądnie byłoby kupować akcje z pp przy tej cenie, przy takim "mądrym" zarządzaniu firmą...reklama...oraz widząc co się dzieje na świecie
w czasie wojny wszedłem dużą kasa w spółki mwig40, mwig80, gdzie zysk do wyceny był 1:1 ewentualnie 1:2, czyli zysk spółki za 2021 rok wyniósł 500mln a spółka wyceniana na 600 mln, zysk spółki wyniósł 1 miliard a spółka wyceniana na 2 miliardy sic! - oprócz tego daja dywidendy, dla przykładu skotan obecnie zdołowany zysk powiedzmy 1 milion wycena 30 milionów czyli 1do30.....bez komentarza.....
co jeszcze
kupując i sprzedając rózne spółki zostało pare groszy i udało mi sie jeszcze kupić 20 tys skotana po ok.1,27, jednak widzac że znowu niepotrzebnie w to coś zainwestowałem (mam już tego wystarczająco duzo) wystawilem 20 tys na sprzedaż najpierw po 1,32 wtorek, środa, czwartek , wczoraj po 1,31 - pies kulawą noga sie nie zainteresował!!!! - pisze to do tych co uważaja ze trwa skup od 10 lat.....
nie mówię że spółka nie wzrośnie, bo pewnie do maja wzrośnie, ale jest tyle na giełdzie zdrowych firm z małą wycena i bardzo dużymi zyskami, że szkoda dalej pisać.....
a SKOT opowieści dziwnej treści zachowaj dla siebie i nie naciągaj ludzi!!!!