Nie martw się to normalne że ktoś sprzedaje. Zobacz ile jest ustawionych na kupno ile na sprzedaż. Nawet tydzień temu było odwrotnie. Jedynie pod grę (premiera lub info o grze) idzie 2-3 dni bez sprzedaży. Obecnie ryzyko na CFG jest minimalne - dobra koniunktura, wprowadzenie wig games, wejście prywatną kasą PLW w spółkę. Nadmiar dobrych informacji. Każdy sobie oczywiście dobierze kiedy chce wyjść. Warto na spółkach kalkulować ryzyko/zysk. Są spółki co mogą dać w skali roku więcej, ale są bardziej ryzykowne i podatne na złe informacje. Tak np. jak kiedyś chciałem wejść w Bloo to zarzuciłem temat definitywnie. Spółka jest sztucznie pompowana w górę bez korekty. Wystarczy info o przełożeniu premiery, dacie lub inne i to zlatuje do 38zł. Są spółki co "niby" powinny dać największy zysk jak coś odpali (JJB), ale ryzyko tam jest ogromne i nie różni się od hazardu - większe prawdopodobieństwo wygrania to postawienie na dwa mecze w stsie. Tak jak ze starym teamiem nie wierzyłem że osiagnie 20zł+ to teraz w przeciągu kilku miesięcy jest bardzo prawdopodobne.
Sam byłem hakowym na ogromną kwotę tutaj ale znałem fundamenty i że odbije mocniej niż spadło (coś takiego było np. w EA - mega spadek ale jeszcze mocniejsze wybicie). W CFG jestem 2/3 wszystkich moich pieniędzy i tutaj sie nie martwię. Nie lubię małej płynności no ale tak bywa. Bardziej wkurza mnie że kasy brakuje na inne inwestycje np. Vars który już zaraz odjedzie jak CFG.