Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,12 zł , zmiana od tamtej pory: -89,09%

Re: Oczyszczenie.

Nie martw się to normalne że ktoś sprzedaje. Zobacz ile jest ustawionych na kupno ile na sprzedaż. Nawet tydzień temu było odwrotnie. Jedynie pod grę (premiera lub info o grze) idzie 2-3 dni bez sprzedaży. Obecnie ryzyko na CFG jest minimalne - dobra koniunktura, wprowadzenie wig games, wejście prywatną kasą PLW w spółkę. Nadmiar dobrych informacji. Każdy sobie oczywiście dobierze kiedy chce wyjść. Warto na spółkach kalkulować ryzyko/zysk. Są spółki co mogą dać w skali roku więcej, ale są bardziej ryzykowne i podatne na złe informacje. Tak np. jak kiedyś chciałem wejść w Bloo to zarzuciłem temat definitywnie. Spółka jest sztucznie pompowana w górę bez korekty. Wystarczy info o przełożeniu premiery, dacie lub inne i to zlatuje do 38zł. Są spółki co "niby" powinny dać największy zysk jak coś odpali (JJB), ale ryzyko tam jest ogromne i nie różni się od hazardu - większe prawdopodobieństwo wygrania to postawienie na dwa mecze w stsie. Tak jak ze starym teamiem nie wierzyłem że osiagnie 20zł+ to teraz w przeciągu kilku miesięcy jest bardzo prawdopodobne.

Sam byłem hakowym na ogromną kwotę tutaj ale znałem fundamenty i że odbije mocniej niż spadło (coś takiego było np. w EA - mega spadek ale jeszcze mocniejsze wybicie). W CFG jestem 2/3 wszystkich moich pieniędzy i tutaj sie nie martwię. Nie lubię małej płynności no ale tak bywa. Bardziej wkurza mnie że kasy brakuje na inne inwestycje np. Vars który już zaraz odjedzie jak CFG.
  • Oczyszczenie. Autor: ~Weekendowo
  • Re: Oczyszczenie. Autor: muaddibb

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG 0,00% 1,54 2026-06-19 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.