Dnia 2016-03-09 o godz. 22:41 ~jak napisał(a):
> po wynikach 11 marca? w górę, w dół, dalej marazm i kiszenie?
Moim zdaniem do końca III kwartału 2016 roku kurs taki właśnie będzie, w górę, w dół, marazm i kiszenie. Oczywiście po 11 marca zależeć to będzie od wyników. Wprawdzie mój adwersarz <dovado> będzie stawiał na 8 (słownie:osiem) milionów, ja jednak obstawiam 3 (słownie: trzy) miliony dla JHM w jednostkowym. Natomiast w skonsolidowanym dwa razy więcej, tzn około 6. Powód: brak wpływów z 3 biedronek, które zostały sprzedane poniżej kosztu zakupu; wynajęcie zaledwie 50% powierzchni pawilonu w Rumii; pustostan pawilonu w Starachowicach; sprzedaż mieszkań w grudniu z dodatkowymi bonusami).
Przy 3 ml zł zysku netto JHM możemy liczyć na dywidendę w wysokości 1 grosza. I to może spowodować w pierwszej kolejności że kurs poleci 2-3 grosze w dół a później może wrócić do obecnych poziomów (1,00 zł raczej na trwałe jeszcze nie teraz pokonamy).
Później lepiej też nie będzie, wyniki I kwartału 2016 roku będą bardzo słabe bo sprzedaż będzie mizerna z uwagi na brak oddawania nowych inwestycji do grudnia. Dlatego liczę że na ruch w górę jeszcze się sporo naczekamy i nadenerwujemy.
Ale to jest tylko moja opinia i nikomu jej nie narzucam.