Sądzę, że to forum czyta zaledwie garstka więc wpisy tutaj nie wpływają w żaden sposób na kształtowanie się ceny, ale cena ambry może jeszcze w tym tygodniu osiągnąć 1,80zł, natomiast na większe spadki nie ma co liczyć, ambra ma taką granicę 1,70zł w ostatnim czasie i poniżej tej ceny właściwie nie ma ofert sprzedaży (bo wolumeny poniżej 5000 szt to żadne transakcje) i większość graczy zdaje sobie sprawę, że realnie w nieodległym czasie nieunikniony jest wzrost ceny akcji do poziomu 2,50zł - 3,00zł i to nie później jak do końca stycznia, gdyż realna wartość musi w niedługim czasie znaleźć odzwierciedlenie na giełdzie.
Podsumowując:
W najbliższym czasie wahania będą dość duże w granicach 1,70zł - 1,80zł (z dokładnością do kilku groszy) ale w końcowym efekcie itak cena musi przekroczyć 2,00zł żeby zbliżyć się do realnej wartości i raczej nie daję sporych szans na kolejne zakupy poniżej 1,65zł a może i nawet poniżej 1,70zł.
P.S. Przyznam się że sprzedałem dzisiaj garstkę akcji po kursie 1,79zł-1,80zł i odkupiłem z nadwiązką po 1,64zł-1,65zł (choć początkowo nie miałem takiego zamiaru, ale takie ceny kuszą :) )
P.S.2 Zainteresowanych innymi tego typu pozycjami polecam obecnie firmę ECHO Investment: możliwa do uzyskania cena zakupu w granicach 2,05zł-2,10zł choć nie wydaje się na pierwszy rzut oka ceną z tzw. "dołka" to w rzeczywistości nią właśnie jest. Na tej spółce w naprawdę krótkim terminie można uzyskać 20%.
P.S.3 Niezdecydowanych zachęcam do podglądania jak realizują się moje przewidywania.