W pełni sie z Toba zgadzam. Potencjał jest ogromny. GPPI jest na etapie rozwoju takim jak FF było około 2 lat temu(wtedy FF był ywceniany na 30-50 mln - gdzie teraz GPPI jest na 8 mln). Kurs akcji powinien się wahac w okolicach 3.5 - 5 zł - w zależności od nastrojów na NC - oczywiście to założenia na chwilę obecną. Wyniki za II i III kwartał moga to diametralnie zmienic. Według mnie 2010 będzie należał do GPPI.
Dodtakowe atuty to to że GPPI jest ostatnia już spółką z tej branży na NC i pewnie wnet poważnie pomyśli o przenosinach na główny.
Spółka w 2010 będzie miała skokowy wzrost zysków(który widac już po IQ) ponieważ działalnośc spółki do 2009 była niewielka. Dopiero debiut i pozykanie śrdokó z emisji oraz wkłady od akconariuszy Pactor i Factror dały kapitał na pierwsze powązne zakupy - dokonane w połowie 2009 roku(jest to zaznaczone w raporcie rocznym). Zyski z tych operacji będą prypadac właśnie na lata 2010-2011.
Jedyne co trzyma kurs to oczywiście walne. Ja osobiście nie chciałbym aby GPPI kombinowała w przejmowanie MEWY lub mieszała tam w inny spoóśb. Dla mnie wymiana akcji jest idelnym roziwązaniem. Zamknelibyśmy ten rozdział i sądze że 3 zł do końca lipca jest rzecą normalną. Jedynie ta niepownośc z kiszką trzyma jeszcze kurs nisko, zresztą każdy to wie. W pt rezultat wlanego, przez weekend wszysycy sie z nim zapoznają i w poniedziałęk spodziewam się otwarcia na pozimie 1,8 zł. Potem pomielimy się na 1,9 zł, a potem to juz zależy od siły naszego akcjonariatu......
Neutron ma rację, ta spółka ma ogromny potencjał. 2 zł to była cena emisyjna - 2 lata temu gdy spółka rozpoczynała poważną działalnośc, fundusze były wtedy w stanie dac 2zł za akcje. Teraz gdy po walnym wszytko będzie jasne to 3 zł to naprawde minimum.