Dnia 2022-12-08 o godz. 10:30 ~Gutek123 napisał(a):
> ECO debiutował w najgorszym możliwym czasie na NC gdzie większość spółek przesuwa debiuty na inny czas . 2020 wszystko rosło jak szalone ,bo obroty na NC wynosiły 60-130 mln dziennie. Aktualnie kręcimy się między 6-10 mln więc ja bym poczekał jeszcze z oceną bo budowlanka miała być tragiczna a patrz na wyniki Mirbud a gdzieś wątek był o współpracy i jeszcze zatrudniają jak by było tak źle jak piszesz to jaki sens szukać pracowników Asbis też zaliczył dno i pod co.
Zgoda, że kapitalizacja na poziomie 10 mln zł jest niska, ale my patrzymy na to co jest dziś, a jak nie będzie zleceń to ten 8-osobowy zespół Eco5tech się utrzyma z tego co zarobili, ale nasze akcje nie specjalnie.
Ja pisałem wcześniej, że mam większość kapitału w ASBIS, które mocno ostatnio odbiło - bo tam spółka, która utraciła 40% swoich przychodów (rynek ukraiński, białoruski i rosyjski) po 4-5 miesiącach praktycznie odzyskała utracone przychody na innych rynkach.
W eco5tech wydaje mi się, że wpadli w letarg, gdzie wystarczy się wytłumaczyć i jest ok. Jakoś nie widzę energii i nowych pomysłów na zdobywanie zleceń. To niestety zwykła polska spółka ze stertą wytłumaczeń dlaczego się nie da. To nie jest ASBIS ...