Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,48 zł , zmiana od tamtej pory: -25,00%

Re: Nowy pozytywny raport dostępny

30 października stało sobie dość spore jak na OPTEAM zlecenie sprzedaży ok. 1500szt po 5.03zł. Więc dokupiłem, potem dałem kontrolnie następne zlecenie kupna 1 akcji po PKC i to moje samotne zlecenie kupna po PKC stało niezrównoważone przez kilkanaście minut. Akurat odbywało się NWZA. Wynika stąd, że paktycznie do +30%, a więc do 5.03*1.3 = 6.4zł nie było otwartego żadnego zlecenia sprzedaży bez limitu wolumenu. Na kilka dni ten drobny ruch z małym PKC wstrzymał zbijanie kursu.

Można zastanawiać się więc, czy akcja zdołowywania kursu nie była już zaplanowana dużo wcześniej. Było przecież do przewidzenia, już nawet w chwili wypłaty dywidendy, że zgodnie z nową perspektywą unijną stare środki na dofinansowania skończą na pewien okres, i będzie przerwa zanim zostanie uruchomiona nowa transza. Tak czy inaczej, jeśli ktoś zagrywa sam ze sobą to powinien uważać, aby mu ktoś inny nie zabrał zabawek po okazyjnej cenie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
OPTEAM 5,00% 3,36 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.