Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Nowy etap Mera S.A.

Dnia 2010-04-09 o godz. 23:03 ~Mersonson napisał(a):
> Czy Ty może wiesz więcej?
Co jest powodem aż takiego
> optymizmu? Ja wierzę w spółkę i jej działalność - a Ty
> najwidoczniej wiesz że stanie się coś ekstra... nie pytam
> co, tylko zapytam - jaki kurs przewidujesz na połowę tego
> roku. Na 1 lipca?

Nie wiem nic więcej niż było w komunikatach. To w 100% wystarczy na to by spółce zaufać, szczególnie biorąc pod uwagę konsekwetność jej działań i osiągane wyniki. Czy pod to zaciągnąłbym kredyt?
-tak.
Kurs na lipiec?
- w najgorszym przypadku 5 zł za akcję.
Czy spółka ma jakiegoś asa w rękawie?
-no, może nie asa ale czarnego konia- klon.
Do tego dorzuciłbym interesujące umowy z Jeronimo, nowa linię produkcyjną, zakontraktowane dostawy taniego drzewa, przejęte spółki w niemczech, niezłe relacje z Inwest Consulting i jeszcze kilka innych mniej lub bardziej oczywistych faktów, zdarzeń, umów.
Minusem są słabe relacje inwestorskie, ale uważam iż jest to zamierzone działanie mające na celu raczej pozyskanie dużych inwestorów np instytucjonalnych /kosztem małych graczy takich jak ja czy Ty/.
Jeśli przejrzysz moje wpisy na forum przekonasz się że jestem strachliwym inwestorem, który woli inwestować tam gdzie jest pewny/gwarantowany zysk rzędu 25% niż tam gdzie jest duże ryzyko poniesienia straty.
Nie mówię że jestem genialny. Dużo mnie kosztowała ta nauka. Wciąż sporo nie wiem, ale właśnie dzięki temu dystansuje się i podejmuje ostrożniejsze decyzję.
Tak jak napisałem: akcji mery starczy dla każdego /ale nie w sensie że jest ich wiele/. Zysk będą mieli ci którzy kupią teraz i sprzedadzą po 5-6 zł, ale również ci którzy kupią po 10 zł i sprzedadzą po 15zł. Powiem więcej! Jest potencjał by kupić po 20 zł i sprzedać po 25 zł. Oczywiście zakładając że nie będzie podziału akcji czy nowych emisji /szybciej będzie podział niż emisja; ale uwaga: obligacje zamienne na akcje które już w zasadzie są objęte/.
Ryzyka tu nie ma. Kto nie wierzy, proszę by obserwal kurs/spółkę. Zawsze można się załapać, ta promocja będzie jeszcze długo trwała.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MERA 0,00% 1,20 2026-02-13 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.