Oni rozgrywają to pięknie nasi banksterzy nie maja pojęcia ciągle potrzebuja kesz kazdy debiut każda nowa emisja wala w rynek drobnych dymaja i zrobiło się tak ze niektóre spółki u nas są na kilkuletniej bessie ,oni tak napompowali indexy ze jest to banka mydlana ,zrobią ruch taki stworzą konflikt sztuczny ,na samym poczatku F podniesie stopy procentowe będzie to znak ewakuacji z akcji .Rosjanie oleja zgnilego dolara i ich obligacje zaczną rozliczac się zChinami i Iranem w innej walucie ,Hamerykany zaczną płakać ze demokracja zagrożona a miedzy czasie firmy zbrojeniowe bankrutuja i wiadomo o co chodzi i zacznie się krach oczywiście wszystkie giełdy na świecie w kilka dni zalicza min -30 % a nasza jak zwykle 10% dozuca H będą zarobienia a reszta caly swiat z ręką w nocniku wtedy Kopex może chodzić po 0.50 zł nie mówiąc o pozostałych spółkach i tu jest blond tych w białych kolnierzykach ze dali peletonowi odjechać teraz trzeba być czujnym jak usranc podniosła stopy procentowe odrazu sprzedawać takie jest moje rozmyślnie ja po mały opuszczam nasza giełdę bananowa myślę ze w tym roku będzie ok przed taka opcja muszą jeszcze zrobić podbite i ttak to wyglonda ... ssssssssssssssssrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuu.Pozdrawiam