Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,00 zł , zmiana od tamtej pory: -0,44%

Re: Nowe modele AI

Bo wiesz post o tym, że lecimy na mocne 7zł, że sekta, że b-cz, że zarząd, że AI to nie wymaga wielkiej przenikliwość ani dużego IQ.
Tymczasem wczoraj wpadł mi artykuł, że spółka ONE LEVEL MORE rozpoczęła współpracę m.in. z Platige Image nad materiałami promocyjnymi do nadchodzącej gry studia.
No i z ciekawości zobaczyłem jak ta spółka jest wyceniona na GPW bo przeniosła się tam "chwilę" temu z NC!
ONE MORE LEVEL Kapitalizacja 171 mln zł.
Przychody za ostatnie 5 lat ( lata 2020-2024) to prawie 45 mln zł. Nie za rok, a za 5 lat!!!
Zysk netto za 5 lat to -13 mln zł, a ebitda za 5 lat to +7 mln zł.

PLATIGE IMAGE kapitalizacja 31 mln zł
Przychody za ostatnie 5 lat( lata 2020-2024) to 620 mln zł, zysk netto to 11,5 mln zł a ebitda to +46,5 mln zł i to pomimo historycznych kłopotów branży, które do dzisiaj odbijają się czkawką dla Platiza.

No to porównajmy jeszcze te trzy kwartały roku 2025 bo za 4q wyników jeszcze nie ma.
ONE MORE LEVEL
przychody: 6 tyś zł
zysk netto: -4,5mln zł
ebitda: -3,8 mln zł
PLATIGE IMAGE:
przychody: 97 mln zł
zysk netto: - 0,4 mln zł
ebitda: +4,5 mln zł

No i oczywiście to PLI jest drogie i tylko dla PLI AI zabierze robotę i teraz lecimy na 5zł :)
Kto mądry to kupuje..... Zdziwicie się moja średnią bo zakupy idą pełną parą, a jeszcze mam prawie miesiąc czasu. Było prawie 15, a będzie dużo, dużo, dużo, dużo niżej.... O ile ten śmieszny kurs się utrzyma, ale mam nadzieję że tak :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 2,37% 7,78 2026-03-03 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.