Dnia 2018-05-17 o godz. 22:07 ~wojtek napisał(a):
> napisałem ,,,,,proszę wejść na biznes radar ,,,,wybrać spółkę ,,,potem wiadomości i na oficjalnej stronie jest info
I tak też zrobiłem ! Przeczytałem ten artykuł za pośrednictwem biznes radar co nie zmienia faktu, że na stronie internetowej spółki nie znalazłem śladu informacji. Dlaczego? Zapomnieli opublikować? Potencjalny bądź dotychczasowy inwestor nie będzie szukał informacji o spółce w prasie branżowej IT albo w gazecie wyborczej tylko chce, by wszelakie info którym spółka chce się podzielić było dostępne w jednym miejscu na oficjalnej stronie. Wiele firm wręcz chwali się: a to jesteśmy na FB, Allegro, Twitter, Instagram i od razu podaje linki na odpowiednie strony. Jak któraś z gazet coś napisze to albo są przedrukowane artykuły na stronie danej firmy albo odwołania do nich. Tak że nie chodzi tutaj o brak wiary w prawdziwość treści artykułu, bowiem hakerzy mogą zaatakować stronę firmy i też zamieścić na niej jakieś bzdury, ale o rozproszenie źródeł informacji. Oprócz komunikatów EBI/ESPI cała reszta oficjalnych komunikatów firmy powinna znajdować się na stronie internetowej. Zresztą leży to też w interesie przedsiębiorstwa.