Nie wiem co to "plecie", ale 100% się zgadzam, że nic napisane na tym forum nie ma kompletnie przełożenia na kurs, no chyba że forumowicze obracają kilkanaście baniek :). A już nazywanie kogokolwiek "naganiaczem" to żart. W poprzednim poście starałem się wyjaśnić, że te banki robią reko, bo mają od początku umowy, a nie że TFI umoczył jak ktoś napisał (choć to też niewykluczone). Poza tym namówili swoich własnych klientów, to teraz próbują to nadrobić.
Szczerze życzę zainwestowanym w Play jak najlepszego zarobienia i powodzenia (gratuluję ostatniego wyjścia nad kreskę!), ale osobiście do tej pory nie widzę fundamentalnych możliwości długoterminowego wzrostu zysków, a trochę się tym interesowałem ze wzgl na inne telekomy, mógłbym tu pisać, ale wszystko już jest w sieci. Co nie znaczy, że takich możliwości nie ma a ja ich nie znam, dlatego uporczywie pytam o akcjonariat i merytoryczne uzasadnienie "wycen" ;) jakie tu na forum padają.
Porównanie z Getbackiem wydaje się nietrafione bo biznes telekomowy i windykacyjny to jednak inne sprawy, patrzmy na fundamenty, a nie że IPO, AT czy cośtam.
Q3 i dalej będzie na pewno ciekawy, zobaczymy.