Pod innym nikiem po prostu. Nie doceniasz trochę ich . Generalnie twierdzi się i Ty też tak twierdzisz że spadki były nie przypadkowe i był w tym palec tjd. Czyli musieli to przygotowywać już dużo dużo wcześniej . To że po ogłoszeniu wezwania w niskiej cenie kurs wybije poza tą cenę i rynek będzie czekał na podniesienie i w tych okolicznościach nikt nie będzie składał zapisu to przecież standardowe i na pewno o tym wiedzieli i są na to przygotowani. Teraz jeszcze te reklamy i zachęcanie do sprzedaży , samo wezwanie kosztuje , procedury , zabezpieczenia . Wszystko po to żeby się przekonać że nie ma chętnych sprzedać po 2.12 i cena rynkowa blokuje zapisy ? Nie wydaje mi się . Teraz jak dadzą np 2.8 co jak się tu twierdzi i tak jest niegodziwe i prawie jak za darmo , to będą się chwalić takimi wielkościami jak 60 procent premi od ceny z zamknięcia w dniu ogłoszenia 40 procent premi od średniej z 6 miesięcy itd niepowtarzalna okazja świetna premia hojny właściciel. Tym samym kto wie kto wie kto się skusi może jakieś OFE sprzeda bo o nich tu chodzi przecież . Ja nie wiem na ile realne są te wiatraki o których wciąż piszesz ale może może i dlatego chcą coś dobrać w dobrej cenie a 2.8 to przecież dobra dla nich cena może coś osiągną . A fundusze to fundusze można ich ogrywać . Kiedyś właściciel Krynicy witamin kupił od funduszu akcje w transakcji poza rynkiem coś chyba 10 procent takie cenie dość słabej , za miesiąc okazało się że oni na płynie do dezynfekcji zarobili 2 razy więcej na akcję niż cena po jakiej fundusz sprzedał , potem poszło to do sądu . Właściciel wie co się będzie działo wcześniej i może tu się coś szykuje ale to tylko domysły . Z drugiej strony Pan solorz też robił wezwanie po 35 zł Polsatu wszyscy oburzeni cena fundusze nie sprzedały a dziś jest po 15 a niedawno 10 . Więc nic nie jest jednoznaczne .