@moby_dick dobrze, odczytałeś moją sugestię abyś wyluzował i zjadł bezę. Tak pisałem, przy 17,80 i miałem na myśli sterowanie kursem na spadki. Potem przyznawałem Ci rację, że w okolicach 17 nie warto było kupować, bo to było zgodne z tym wyluzowaniem. Ale to wiesz głównie z AT.
Mnie cały czas, od początku bycia tutaj chodzi o elementarną logikę przyczynowo skutkową - gruby sukces firmy - wycena sukcesu
Tego tutaj od samego początku nie ma. Tu prawie każdy sukces finansowy / kontraktowy firmy = strata ulicy. Taki więcej niż bananowy paradoks, bo sytuacja na NEWAGU i średnio na sWIG80 jest zgoła odmienna. Tj. znacznie lepsze wyniki i perspektywy Newagu niż wielu firm z tego indeksu. Dlatego moby_dick nie ustawaj w połajankach na mnie bo to komplement :)
I dlatego, w podziękowaniu za wytrwałość, już nie tylko jako "analfabeta" ale nawet "ekonomiczny dzban" dedykuję Ci dzisiejszą transakcję z 15:48 o wielkości 30.000 akcji.
Twoim zdaniem na pewno zdarzyła się przypadkowo, tak jak w scenie z Misia, przypadkowo przechodzono ...... z tragarzami
Same k.. przypadki i kurs czekał na tym poziomie też przypadkowo, bo np. 15,20 po informacji o 28 lokach to było za dużo, prawda?