Ja miałem lekko ponad 200 km. Zadałem pytania. Dostanę odpowiedź za jakiś czas. Ogólnie powiem tak. Sytuacja jest jaka jest. Spółka szuka dużego rynku zbytu. Badania trwają. Zarząd i prezes oczywiście nie są zadowoleni z obecnego stanu rzeczy. Sami wpakowali w spółkę duże pieniądze i tak łatwo się nie poddadzą. Parę tematów i kierunków podpowiedziałem. Zobaczymy co odpiszą. Ogólnie jestem dobrej myśli choć oczywiście tak jak wszyscy wolałbym aby rozwój szedł trochę szybciej. Są problemy natury technologicznej jak i zwykły problem z drogami dotarcia do potencjalnych kooperantow. I nie mówię tu o filamencie. Niestety w naszym kraju wszystko podszyte jest trochę polityką. W firmach brakuje wizjonerów i ludzi otwartych na nowości. Powiem Wam jeszcze jedną rzecz. Grafen jest tak przełomowy, że niektóre firmy blokują jego wprowadzenie do swoich produktów bo byłyby zbyt trwałe. Przypomnę tu historie Mercedesa W 123 który niemal doprowadził do bankructwa firmę ponieważ kompletnie się nie psuł i fabryki nie zarabiały na częściach zamiennych. To tak zupełnie na marginesie. Uwierzcie mi że kilka tematów jest w toku ale dopóki nie ma konkretów spółka nie chce zasmiecac komunikatów żeby nie być posadzonym o bezpodstawne robienie nadzei. Przyznam,że to odpowiedzialne podejście. Czekajmy. Zobaczymy. Pozdrawiam.