Dnia 2014-07-23 o godz. 21:02 ~puupa napisał(a):
> 16.07 było info o porozumieniu a kurs spada ....
... kurs sobie dryfuje bezwolnie z braku zainteresowania papierem - niecierpliwi oddają.. obroty mikroskopijne nawet jak na reinhold... ot poprostu dłużyzna...
... info nie ma wpływu na sytuację - aby warunki w nim zawarte się spełniły RPP4 musi spełnić szereg warunków... mimo, że formalnie RPP4 nie jest już związane z Reinhold Europe AB (...International AB) to dyrektorem zarządzającym jest nadal "człowiek Reinholda" - Padraic Coll. Należy więc sądzić, że dołoży wszelkich starań, aby wykonać zobowiązania RPP4 i tym samym zwolnić Reinhold Europe AB z gwarancji bankowych.
Owszem w przeszłości po takich "nic nie znaczących" komunikatach były duże wzrosty RHD, ale to była spekulacja... Ja czekam na finał restrukturyzacji i informację, kto przejmie gotowy do rejsu i wysprzątany statek jakim staje się powoli miejsce RHD na GPW... na ten moment zainteresowanie spółką żadne - co widać choćby po tym forum...
Wyszliśmy dołem z trójkąta symetrycznego, który tworzył się od października 2013, ale sądząc po obrotach i kontekście jest to ruch fałszywy...
Mam swoje typy jeśli chodzi o krzesełko po RHD... ze względu na nowe osoby w zarządzie, nową lokalizacje siedziby (Solna, SE) i profil spółki dla której chcą przygotować miejsce, sądzę że prowadzą rozmowy ze Skanska, która w Polsce ma już swoją renomę... co stanie się z kursem jeśli okaże się, że Skanska wchodzi na GPW na plecach Reinholda?
Tutaj się szybko nie zarobi. Inwestujesz w gdybanie i albo stracisz pieniążki swoje, albo będziesz miał papier przed wszystkimi i zarobisz krocie...
Wytrwałości życzę... :)