Jak już podajesz cenę 4 zł to może uzasadnij na jakiej podstawie? Dla mnie Klabater to wciąż jedna z najbardziej prespektywicznych małych spółek gamingowych. Popełnili kilka błędów w zeszłym roku a liczę że wyciągną z nich wnioski. Chcą się wyspecjalizować w robieniu gier tycoon i strategii a takie gry potrafią się sprzedawać latami. Zresztą wystarczy spojrzeć na CI które jest świetną grą jeśli chodzi o koncept ale straszną pod względem technologii ale i tak ciągle dobrze się sprzedaje i ma swoją społeczność. Na szczęście właśnie pracują nad nowymi narzędziami dla przyszłych tycoonów więc jest duża szansa że kolejne gry będą lepsze. Jeśli się rozwiną w robieniu tego typu gier to kapitalizacja spółki może być nawet w miliardach za 5-10 lat. Natomiast na ten moment wcale nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą bo spółka cały czas zarabia. Na ten rok jest zaplanowanych sporo gier/portów do wydania i liczę że to będzie rekordowy rok dla Klabatera pod względem zysku. Zakładam wynik w przedziale 2-2,5 mln zysku i to przy naprawdę ostrożnch szanunkach (0,6 mln cyrk, 0,8 porty i już wydane gry, ok. 1 mln to bimbrownik) Moim zdaniem są to wyniki jak najbardziej do osiągnięcia. Nie liczę Animal Planet bo wątpię że wydadzą go w tym roku ale może też pojawić się kilka nie zapowiedzianych jeszcze gier zewnętrznych do wydania. Czy taka perspektywa uzasadnia 4 zł? Moim zdaniem raczej 14. Jeśli nie będzie teraz wzrostów to rozczarowany nie będę bo wieżę w rozwój tej spółki a jeśli tak będzie to kapitalizacja wcześniej lub później urośnie, ja i tak jestem tu na longa więc nie ma dla mnie większego znaczenia kiedy.