Cześć!
Ja też obecnie jestem na małym minusie choć z uwzględnieniem wiosny 2014 mam plus (też tak kupowałem pierwszy raz akcje - końcówka stycznia, luty). Po kolei. Muszą być przedstawieni nowi kandydaci do RN i termin walnego bo to jedyna możliwość ich powołania. Możliwe, że na tym samym zgromadzeniu akcjonariuszy zapadną decyzję co do ewentualnej emisji dla Tarantogi oraz obligacji. W składzie akcjonariatu nadal znajduje się Elektrim i p. Jędrzejewski i logicznie rzecz ujmując pod nich (i stowarzyszone firmy) takie obligacje mogą być kierowane tyle, że była jeszcze podprogowa sprzedaż akcji Tarantogi (4,99%) i może się okazać, że jest nowy gracz. Kwestia prospektu w Londynie nie poruszana od miesięcy i nie wiadomo jakie kolejne kroki podjęto więc należy się nam info bo na razie zrobiono klasyfikację zasobów zgodną z JORC (White Hill). Za mało informacji aby podawać jakieś realne scenariusze, a Tarantoga nie zabiera nawet głosu w sprawie odejścia swoich przedstawicieli z RN co tylko daje pole do nieograniczonych spekulacji.