Dnia 2021-05-26 o godz. 13:34 ~TUP napisał(a):
> Sorry ale co ci to da choćbyś nawet uzbierał tylu co ma te 1,1 mln sztuk (chyba tyle potrzeba żeby mieć 5% na WZA)? Moritz może dalej nic nie robić, wcale nie chcieć wezwania. Teraz mamy powolną dystrybucję bo jutro wracamy do normalności wynikowej Alty (czyli na 99,9 będzie minus kilka milionów za I kw.) I taka rzeczywistość może być przez najbliższych kilka lat (jest już od ponad dekady). Nawet jak uzbierasz ludzi z 5% to Moritz i tak dalej będzie na walnym robił co chce. To jest pat. Jeżeli wiekszościowemu nie zależy na kursie akcji to można tylko sprzedać albo czekać do us.....ej śmierci i się nie doczekać.
Klasyka Twoich wypowiedzi TUP...
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego przy takiej logice Ty podobno wciąż masz te akcje.
Dla mnie to niepojęte - wybacz.
A pewne 5% na WZA bynajmniej nie do głosowania na Walnym jest potrzebne, tylko do bezpieczeństwa w razie porozumienia Moritza z funduszami i ewentualnego squizee outu.
Co do wyników...
Zdajesz się kompletnie nie dostrzegać zmiany sytuacji w spółce.
A jest ona diametralnie lepsza niż w roku ubiegłym, gdyż największe aktywo Alty, czyli grunty w Siewierzu-Jeziornej mają prawomocny i adekwatny do przeznaczenia MPZP !!!
A przy obecnej koniunkturze w budownictwie mieszkaniowym i stanie zaawansowania tego miasteczka jasno można powiedzieć już, że Moritz osiągnął tam sukces... mniejszy, większy ale jednak sukces!
Ja nie wiem jaki będzie wynik za 1Q - prawdopodobnie słaby, ale to bez znaczenia. Tu teraz wydarzenia jednorazowe mogą pociągnąć cały wynik roczny i to w niebo!
Pozdrawiam -
comtrader