Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Niektorzy sprzedaja Nexta z Androidem 2.0 ciekawe

hahaha "róbmy swoje"
nie wiem co rozumiesz pod róbmy swoje, ale ja nie naganiam na zakup akcji bo każdy ma swój rozum i powinien z niego korzystać, ale jak ktoś pisze że duzi nie interesują się spółką to powinni mieć ku temu podstawy, bo równie dobrze mógłbym być pracownikiem biura maklerskiego który dostał zlecenie powiedzmy w sierpniu na zakup 500k akcji naszego Tajfuna :D jak najtaniej i od tego po ile średnio kupię będzie moja prowizja. I kupując po kilka tysi akcji to nie byłbym dużym? Zatem wyciąganie powyższych wniosków jest wg mnie wyssane z palca. Oczywiście nie było komunikatu że ktoś przekroczył próg 5% itd, ale czy trzeba mieć ponad 5 % akcji aby być uznanym za dużego?

Jeszcze jedno: będąc tymże pracownikiem biura pracującym na zledenie na pewno na tym forum nie pisałbym jaka to super spółka bo wtedy nikt nie sprzedałby Tajfuna.
Raczej skupiłbym się na narzekaniu że smarkofony słabe i że magazyny dziwnie upchane, brak marketingu, słaby zarząd, rośnie zadłużenie itd.

Zatem proponuję wszystkim traktowanie naszego forum z lekkim przymrużeniem oka, bo mamy tu dwa rodzaje osób.
Akcjonariuszy Tajfuna i chcących zostać właścicielami Tajfuna. Różnią ich sposoby pisania o spółce, których celem jest droższa sprzedaż akcji / tańszy zakup akcji

Ja osobiście ma troszkę tego Tajfuna i na razie nie zamierzam się ich pozbywać, bo nie ma ku temu przesłanek, w moim mniemaniu. Każdy podejmuje decyzje aby zmaksymalizować własny zysk / zminimalizować stratę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.