Dnia 2025-10-20 o godz. 10:49 ~Stach napisał(a):
> Ja kupię masz rację i to w okolicy bazy około 2.4 a ty tak piszesz bo wisisz i chciałbyś żeby nie spadało a prawda jest taka że nie wiemy kiedy będzie koniec wojny i czyj będzie Donbas a tam raczej puki co działał coalenergy
Spekuła poleciała dziś na Boryszew, bo tam Karkosik też zaczął karmić mrzonkami o amunicji i teraz o dronach. Pomieli się trochę akcji Coal Energy na obecnym poziomie i powinien być dalszy wzrost. Kwestia czasu. Rozmowy w Budapeszcie pewnie niedługo się odbędą, po nich, jeśli one nie przyniosą skutku, zdesperowany pomarańczowy, który potrzebuje wielkiego sukcesu, będzie miał tylko dwie opcje: albo docisnąć Ukrainę (co mu się nie uda, bo w razie czego, Europa sama będzie Ukrainę zbroić, i tak już płaci za sprzęt dla armii ukraińskiej kupowany w USA; musi, bo jeśli tego nie zrobi, kraje bałtyckie są następne w kolejce, a to oznacza III wojnę światową, nie ma odwrotu i alternatywy), albo zniszczyć agresora (Co z kolei jest realne, to tylko właśnie kwestia woli politycznej - ta wojna powinna się skończyć do końca 2022 roku, upadkiem i rozpadem agresora, to Zachód to uniemożliwił, z rozmysłem, bo taka była wola polityczna krótkowzrocznych; BTW, pamiętacie niejakiego Girkina? Też ostatnio wieszczy koniec agresora i jego rozpad - a ta może nastąpić, bo wygląda na to, że kreml, chce znów wykołować USA dokładnie w ten sam sposób, jak po tym szczycie na Alasce, i myślę, że tym razem będzie to o jeden raz za dużo i pomarańczowy, a przede wszystkim obie amerykańskie partie, powiedzą: "basta", i faktycznie ich zniszczą gospodarczo, a co za tym idzie militarnie też). Tak czy inaczej, choć to tylko przeczucie, myślę, że ku pokojowi (takiemu lub innemu, ale jednak pokojowi) idzie. To się odbije korzystnie na kursach spółek ukraińskich, a dodatkowo w przypadku Coal Energy dojdzie jeszcze ta sprawa surowców z Albanii, i jeśli się nie mylę w Rumunii i u nas.