dziś wolumen ok. 700k, zamknięcie 1,17 PLN przy SKW 1,2206 PLN...
(ostatnio taki wzrost wolumenu towarzyszył ujawnieniu się ANr2)
w czasie sesji kilka interesujących transakcji...
wczoraj spory transpak powyżej kursu wezwania...
analizując spółkę w połowie lutego TZK oscylował ok. 1,7-1,75...
od tamtego czasu poza tym, że GA dobrał papier żadne niepokojące zmiany w polityce firmy nie nastapiły... co więcej GA w wyraził aprobatę dla działań spółki poprzez wybór prezesa na kolejną kadencję...
tym bardziej zastanawiające jest dzisiejsze zachowanie kursu i tym bardziej spekulacyjny ma ono charakter...
jeśli wolumen się potwierdzi przez kilka sesji, a towarzyszyć temu będa nadal spadki to wyjdzie na twoje... tylko co na tym zyskasz?... :-)
spółka w planach ma emisję akcji, drogi pb... ponoć z PP... to na moje za bardzo to rozwadniać się nie opłaci... im bardziej teraz cena spadnie tym więcej na emisji zyskam ja jako drobny bo tym więcej dokupię papiera...więc dla mnie w tym momencie może spadać nawet do 0,54... a tym mniej zyskaja większościowi akcjonariusze bo dobierali powyżej 1,5... :-) (a sobie by chyba krzywdy nie robili)
dopóki GA nie zmieni stanu posiadania... czego nie potwierdzi wystarczająco duży wolumen i stosowny komunikat... to papier może pikować w dół jak mu się podoba nawet do 0,54... (ja sobie spokojnie będe w miarę możliwości dobierał)...bo kierunek działaniom firmy nadaje GA, a nie kurs papiera... a jeśli te działania zaczną przynosić owoce to i on na tym zarobi i ja też... a, że on ma 50% to on jest tu szefem... ja mu daję kredyt zaufania dla jego poczynań... już na tym zarobiłem i wierzę, że zarobię jeszcze :-)
dlatego na moje to dzisiejsze to raczej zagranie pod zebranie z rynku... przez jakiegoś lokalnego rekinka :-)