Czy ty myślisz co piszesz? Tam jest kilkadziesiąt miliardów zł co ma detal, którzy już stracili 30 % na obligacjach a ile na akcjach? A będą tracić jeszcze więcej. Ambergold, Gedbeck to pikuś przy tym co wyrabia PIS.
Napisałem kiedyś, że getbeck dopiero się rozlewa i ja przewiduję w sumie 20 mld strat dla gospodarki, dzisiaj patrze, że strasznie zaniżyłem tą wartość, będzie znacznie gorzej, ludzie będą uciekać z obligacji, akcji, niektórych banków idzie domino ! To jest bardzo nieodpowiedzialna polityka Misiewiczów.
Byle jaki lewak powie a tam NBP zasypie górą pieniędzy te straty, może i tak ale euro będzie po 7 zł a frank po 6 albo i wyżej.
I tak na koniec jak napisałeś "Jak widzisz regulacja ta dotyczyła wszystkich podmiotów i ma na celu ochronę "przypadkowych inwestorów" I jak sam widzisz regulator miał rację bo uchronił małych przed miną. "
Zapytam się ciebie dlaczego regulator nie chroni małych inwestorów na giełdzie ??????????
Wiesz co to znaczy dla gospodarki, dla różnych firm mniejszych i większych odcięcie od jakiegoś procentu pieniędzy od detalu?
polska firma jest już odcięta od emisji akcji, bo giełda dzisiaj tego nie akceptuje, pis odcina ich od obligacji, więc polskie firmy są do zaorania, nie zdajesz sobie sprawy jak trudno im dzisiaj jest przetrwać n ie wspominając już o rozwoju. Tylko największe korporacje będą sobie w Polsce dobrze radziły o to zadbał PiS.