Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,28 zł , zmiana od tamtej pory: -1,52%

Re: Nie dajcie się wyleszczyć.

Dnia 2023-05-09 o godz. 21:56 ~piozio napisał(a):
> Ja odebrałem pozytywne komunikaty Pana Prezesa - ma on pomysł na biznes i na zwiększenie marżowości oraz przychodów następnych kwartałach.
> To, że nie ma póki co dywidendy, nie oznacza, że finalnie jej nie będzie. Prezes powiedział, że na ten moment nie myślą o niej, co nie oznacza, że to się nie zmieni.
> Dla mnie liczy się pomysł na biznes, a więc zwiększenie w każdej Q przychodów i dalszy rozwój biznesu... Tutaj nikt z Was nie może odmówić patrząc na wyniki, że jest bardzo dobrze, a powinno być jeszcze lepiej...
>
> Jeśli natomiast kurs spadnie, to ja na pewno dokupię, bo spółka jest niedoceniona, niedoszacowana oraz nie widzę na ten moment negatywnych komunikatów :)))
>
> Trudno oczekiwać, aby w każdym miesiącu rosło i rosło. Było 3 zł. Później 6 zł. Korekta na 5 zł. Następny przystanek na 7 - 10 - 14 i więcej zł....
>
> Bądźcie cierpliwi, chyba, że ktoś chce wychodzić to niech wychodzi :)

Bardzo dobrze to rozegrali jak wszystko wypali i przejmą jakiś firmę kurs poszybuje sam i to więcej niż przy wypłacie jakieś dywidendy która nic nie daje bo tylko obniża wartość spółki .Widać że stawiają wszystko na rozwój firmy aby powiększać kasę i aby wyniki były jeszcze lepsze . Moim zdanie strategia spółki jest bardzo słuszna i pozytywna i co ważne mają w planach powiększenie marek a więc przejęcia a to jest mocny sygnał do wzrostów .Dodatkowo chcą wejść na Zalando kolejny bodziec do większych zysków ..............

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MONNARI -1,52% 5,20 2025-10-30 14:35:00
2025-10-30
Umowa nabycia przedsiębiorstwa
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać