Dnia 2021-01-14 o godz. 14:37 ~akcjonariusz napisał(a):
> brawo Tomasz
> okazuje sie , ze mozna inteligentnie .........................., bez wulgaryzmów, bez szyderstwa, bez wykpiwania, czegos i kogos
> PS
> niemniej mnie Polaka na luksembursko-holenderski biznes nie namówiłeś
>
Ja nikogo nie namawiam. Przy 13zł ostrzegałem tutaj, by uważać, bo wycena jest z kosmosu. Wyzywano mnie od trolli i spadkowych naganiaczy. Napisałem nawet post pod koniec sierpnia, by zapoznać się ze słowami piosenki "Wake me up when Septembers ends" bo wrzesień będzie kiepski. Nie myliłem się w swoich przewidywaniach. Trzeba odróżniać spekulacyjne ruchy na spółkach od fundamentów i inwestować kasę w fundamenty/trendy a tylko część w spekulację. Dlatego wskazałem spółki AGRO bo tam jest bardzo duży potencjal wzrostu. A to porównanie będę prowadził z ciekawości jak te spółki zachowają się w ciągu najbliższego roku/dwóch.
A co do zdania "niemniej mnie Polaka na luksembursko-holenderski biznes nie namówiłeś". Ja wiem, że kapitał ma narodowość, ale zarobione pieniądze wydajesz w Polsce. I taki Kernel dziś wypłacił dywidendę i wydam ją tutaj w Polsce. Podatek Belki też zapłacę polskiemu fiskusowi.