Najpierw kilka słów do Cerio.
Nie wiem czy mogę się z tym zgodzić co piszesz, ponieważ rozpatruję to co dzieje się na giełdzie w bardziej szerokiej perspektywie niż Ty. Pewnie masz rację, bo w tym co robisz jesteś dobry, ale mnie interesuje spojrzenie tygodniowe czy nawet miesięczne.
Ukszy
Zacząłem czytać ten tekst a ponieważ jest dosyć długi to nie zauważyłem ,że to ktoś inny
napisał i wiesz co Ci powiem UKSZY. Dwa lata i będziesz sam takie opracowania jak powyższe pisał albo nawet lepsze i to zależy tylko i wyłącznie od UKSZE-go. Ponieważ wiara przenosi góry, to ja wierzę że tak właśnie będzie.
Teraz odniosę się do tego tekstu i zaraz na wstępie powiem, że zgadzam się tylko z jego
nielicznymi aspaktami. Moim zdaniem autor (tak jak wielu wyznawców R. Elliotta) zapoznał się z tą teorią, ale nie poświęcił jaj niestety za dużo czasu i pracy i wyszły
takie sobie kluski. Bo akurat tutaj pisanie, że fala czwarta stanowi opór dla spadków nie ma sensu żadnego, ponieważ jeśli już tak podzielił ten wzrost to musiałby przyznać, że wydłużeniu uległa fala pierwsza a w związku z tym korekta powinna znależć opór w granicach fali drugiej a nie czwartej. Byłem kilka lat temu na takim profesjonalnym kursie organizowanym przez Parkiet na temat wykresów świecowych. Już wtedy dosyć dobrze miałem opanowaną teorię fal i bardzo ją też już ceniłem. O świecach dowiedziałem się nie powiem, ale kilka godzin poświęcono wówczas Elliottowi i to co wtedy usłyszałem mało mnie ze stołka nie zwaliło. Od tej pory mam w poważaniu wszelkie kursy i uczę się sam w każdej chwili nawet teraz pisząc ten tekst skierowany tak naprawdę do Ciebie Ukszy.
Jak już mnie poznałeś prawie zawsze działam tak.
Staram się przemyśleć ostatnie tygodnie na parkiecie i robię to najchętniej podczas wypadów za miasto ( 90 kilometrów od Warszawy ) spacerując z psem kilka godzin,
wtedy myślę z perspektywy miesięcznej, natomiast w Warszawie staram się zacieśnić wszystko do rozmiarów tygodniowych a następnie dniowych. Przemyślenia dają mi jakiś obraz , który buduje zgodnie z teorią fal. Dlatego też według mnie jesteśmy obecnie w fali IV podstawowej cyklu i dopóki nic nie podważy , ani nie zaprzeczy temu będę ten scenariusz uważał za najbardziej prawdziwy i możliwy do zrealizowania. Fala IV wybuduje
trójkąt a jak wiesz fale trójkąda to fale ABCDE. Cała ta bessa to zaledwie fala A. Teraz tworzymy dopiero pierwszą część fali B, która jak mniemam będzie się składać z abcXabc. To na dzisiaj wystarczy bo i tak pewnie masz już mętlik w głowie i to nie mały.
W odniesieniu do najbliższej sytuacji na giełdzie oraz do tekstu który przytoczyłeś to napisze tak. Dla mnie ta korekta jest zgodna z ty co napisałem poprzednio. Tworzy się
prawdopodobnie formacja głowy i ramion, która skoryguje wzrost całościowy ( a nie tak jak napisał autor tego teksu ) od 1253 do 2041. Poziom oporu na 1775 nie wynika jednak z żadnej fali czwartej a jedynie ze zniesienia ewentualnego całej fali współczynnikiem 0,382. Pamietać należy przy tym aby do obliczeń nie brać najniższego punktu, bo stanowił on panikę (gwiazda poranna) ale jego test na wysokości 1337.
Teraz uważnie popatrz na wykres od 27.10.2008 tam mamy lewe ramię formacji odwracajacej spadek (formacji głowy i ramion) potem głowa na samym dnie ,wybicie do
2041 o becne spadki stworzą pełna formację jako lewe ramię, powinny się one z czasem odbywać przy małym wolumenie. Teraz popatrz na ostatnie dni. Tam też masz stosunkowo małą formację tym razem spadkową głowy i ramion. Dzisiaj doszliśmy do jej szyi teraz odbicie tak jak pisałem pod Bogdankę, kilka dni wzrostów a następnie spadki. Poziomy oporu to 0382 całego wzrostu czyli 1775, następnie 1690 to 0,500, oraz
1606 to 0,618. Ten ostatni poziom wynika również z wielkości ewentualnej formacji,o której wspomniałem przed chwilą. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego ,że nie wszystko jest dla Ciebie jasne jak słońce, ale powiem ci, że jak zacząłem przed laty zajmować się teoria fal to myślałem ,że oszleję czytałem i czytałem i rozumiałe z tego tekstu najwyżej 20%
Ponieważ oprócz pierdolca giełdowego jestem jeszcze żeglarzem więc odpływam na Mazury i przez ponad tydzień odpoczywajcie beze mnie to nam wszystkim dobrze zrobi. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Chodzik Księżycowy