Z tego co widzę to jacyś doktoranci rozpisali, jak według nich będzie rosła branża elektroniki drukowanej na elastycznych powierzchniach. Za taki konsulting sobie życzą od 6000 USD za raport w wersji elektronicznej dla 1-5 osób, a pracują dla organizacji IDTechEx która robi konferencje z udziałem XTPL. Z tego co pamiętam na jednej z tych konferencji dali XTPL nagrodę, na stronie XTPL jest informacja że to było w 2017. I teraz uważają, że do 2045 ten rynek bardzo urośnie, bo jest coraz więcej czujników, internet rzeczy, wszystkie te modne hasła. XTPL według nich może na tym bardzo skorzystać, podobnie jak inne wymienione w tym spisie treści firmy. Obok XTPL wymieniona jest na przykład firma Toray (przy czym wszystkie wymienione w spisie treści rozdziału 5 firmy aspirują w zasadzie do tego podobnych celów, ale mają inne propozycje technologiczne). Według koreańskiej strony, której nie rozumiem, Toray ma 12 zakładów produkcyjnych. Pytania brzmią: czy Toray też dostało nagrodę od IDTechEx? Oraz: kto ma większe szanse istnieć w 2045, XTPL czy Toray? Nie mam 6000 USD na ten raport, więc się nie dowiem. Podoba mi się za to tytuł podrozdziału 5.4.8 "Other Players: Panasonic, Foxconn".
Makaron mi się ugotował, muszę już iść. Trzymajcie się!