Nie wypowiadałem sie na forum, choć oczywiście jako akcjonariusz często tu zagladam.
Dotychczas patrzyłem na pewne wpisy z przymrużeniem oka, bo wydawało mi sie ze i krytycy i zwolennicy przesądzają w swych osadach.
Niemniej to co wczoraj przeczytałem w raporcie, plus ten wyrok na blisko 1mln zł mnie zmroziło. Takiej buty zarządu i właścicieli nigdy nie widziałem. Ci ludzie albo sa niespełna rozumu i nie wiedza co im grozi, albo sa tak beszczelni ze cały aparat państwa maja w d...
Zarzadzający ta spółka nie znają kompletnie KSH, tego co im wolno, ani tego co im grozi.
Te uchwały sa najlepsza wiadomością dla ich wierzycieli, ale za to najgorsza dla nas akcjonariuszy którzy kupowali akcje z rynku. Bo "oni" uczestniczący w ofercie prywatnej jeszcze wypłaca sobie po 0,40 zł na każda akcje, po zmianie kapitału zakładowego.
Jest to oczywiście działanie przestepne, które (jeśli zrobią ten ruch) będzie na pewno zgłoszone do prokuratury - ja to zrobię - i nie zostanie potraktowane ulgowo z uwagi na straty wielkich rozmiarów.
I na koniec, czy walne zwołane na dzień 01.07.2013 jest ważne??? wg. KSH ......?