Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: MPL-papier sado-maso

chodziło mi przemielenie FF - papierów branych na rynku pierwotnym, mało jest papierków które rosną solidnie gdy "FF" brany na pierwotnym czeka na wywalenie na poziomie 100% wyższym niż cena z debiutu to jak dla mnie taka prawidłowośc - jeżeli jest na papierze ktoś grubszy (i fakt po dzisiejszym dniu mam bardzo duże wątpliwości, że tak jest ) to nikt rozsądny nie pójdzie w maliny z wzrostami aby ktoś go skarmił na poziomie 100 - 200% wyższym dlatego zakładałem, że papier będzie rwany czyli będa podbitki i zjazdy - tylko wydawało mi się, że odbędzie się to trochę szybciej ale okazało się że po podniesieniu kursu do poziomu 3 zeta wolumen dalej był mały pojawili sie sprzedający a kupujący się okopali w okolicach 2 zeta i tyle. Od debiutu z tego co widze nie obróciliśmy nawet całym FF a to też nie jest wyznacznik ale daje to jakieś podstawy przynajmniej ja taką metodę stosuje - poprostu wolniej się to toczy - nic, nie będę na razie z siebie robił idioty w zakresie pisania na forum - nikt nie pozjadał rozumów ja też a nie jestem typem naganiacza - uważam tylko, że to co się działo do kwietnia na papierze przy kilkudziesięciu tysiącach obrotu przemielonego od debiutu nie rokowało wogóle dlatego uważam że wachania kursu nawet duże ale przy jakimkolwiek wolumenie są lepsze niż tzw linia śmierci bo jakoś rokują . Faktycznie rozpierdzielą to NC nowymi debiutami przy tym kapitale a sprawa petrola to już odrębny temat a naprawde gram od 11 lat - dla mnie to zakała giełdy poprostu rozpieprza na kilka dni rynek i go obnaża pokazując jak bardzo jest płytki pisze to mimo, że zawsze żyłem z tradingu reszta to dostosowanie się do okresowych sytuacji

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MPLVERBUM -4,05% 7,10 2026-02-06 09:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.