Zenku, ten żel jest tak wydajny u mnie, bo używam go tylko do twarzy, ale weź pod uwagę, że ludzie z problemami skórnymi będą go używać do mycia całego ciała. Ktoś tu pisał kiedyś (chyba s2p), że używa go do kąpieli dzieci, więc w jego przypadku wydajność jest akurat bardzo ważna. Jeden klient kupi tylko żel, a innemu się spodoba i kupi calą serię wraz z kremami.
Nadmieniam, że myję lico dwukrotnie, ponieważ używam żelu rano i wieczorem :D
Dla porównania - miesiąc temu kupiłam w aptece żel do mycia Ducray Keracnyl, 20zł/200ml. Producent zapewnia, że "łagodnie myje i oczyszcza skórę, bez mydła". W składzie cała możliwa chemia kosmetyczna, A w praktyce niczym się nie różni od detergentu z drogerii - po umyciu ruchome pozostają tylko gałki oczne, a po kilku dniach stosowania czoło i policzki całe w suchych skórkach.
I też jest bardzo wydajny, ale na co mi taka wydajność jak on już stoi w łazience tylko dla ozdoby?
A wiesz co jest najśmieszniejsze? Że producent pisze: "Tolerancja przebadana w połączeniu z produktami leczniczymi przeciwtrądzikowymi".....
Takie maści na trądzik wysuszają skórę masakrycznie, więc nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak działa zestaw maść przeciwtrądzikowa + żel do mycia Ducray.
Można chyba śmiało zagrać w "Domu woskowych ciał".