W moich oczach premiery gry była poprawna. Początkowe błędy, które pojawiają się zawsze przy grach z dużym, otwartym światem, zostały dość szybko naprawione.
Zespół w ciągu kilku dni podniósł ocenę o kilkanaście punktów procentowych i aktualnie gra ma ocenę 66%. .
Na chwilę obecną, z dostępnych nam danych, sprzedaż przedstawia się na następującym poziomie:
- Łączna sprzedaż przekracza 33,000 egzemplarzy
- Udział bundli ponad 2,500 sztuk
- Sprzedaż płatnego dlc ponad 11,500 sztuk
- Zwroty wyniosły ponad 3000 sztuk
- Cytując prezesa Puczyńskiego: Na podstawie dostępnych danych sprzedażowych widzimy, że zbliżamy się do zwrotu budżetu produkcji po stronie Green Man Gaming
To zaledwie początek drogi z tym tytułem. Wydaliśmy grę na PC na platformach Steam i Epic, ale przed zespołem Road Studio
dalsze prace nad rozwojem tego IP. W planach są r
ozliczne DLC, jak również bardzo ważne wersje konsolowe.
Przypomnę, że o ile na PC Alaskan Road Truckers ma silną konkurencję, o tyle na konsolach nie ma do tej pory gry o tej jakości i skali, a spływające do nas informacje wskazują na olbrzymie zapotrzebowanie na taki tytuł. Polecam też bardzo krótkie FAQ przygotowane przez prezesa Puczyńskiego. Przejdźmy teraz do wydarzeń z życia grupy kapitałowej. Za nami targi Poznań Game Arena/Games industry Conference oraz Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier, na których prezentowaliśmy zarówno Alaskan Road Truckers, jak i naszą kolejną premierową grę - Beyond Sunset. Z dumą mogę też poinformować, że
Beyond Sunset zakwalifikowało się i wzięło udział w prestiżowym festiwalu SXSW w jego australijskiej edycji.