Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,02 zł , zmiana od tamtej pory: 308,78%

Re: MOJA HISTORIA z 4 MASS

Dnia 2020-08-11 o godz. 13:39 ~Początkujący_10 napisał(a):
> Zakupiłem tu pod namową kolegów z forum 1000 akcji po 3,50 za sztukę (po spadku z ponad 4złote)
> Dużo osób pisało że to tylko chwilowa korekta więc już niedługo będzie "jazda" na 5złotych i dopiero lekki przystanek w drodze na kolejne szczyty... (porownywali 4 mass do mercatora itd..)
> Za chwilę dokupiłem 1000 akcji po 3,20
> Póżniej dokupiłem kolejny tysiąc już chyba w okolicach 2,50 lub troche powyżej..
> Po uwzględnieniu prowizji miałem około 10 tyś zł. w 4Mass i średnią około 3,2zł.
>
> Co się wydarzyło dalej:
>
> Po wielkim spadku zacząłem mocno uśredniać i tym samym zwiększać ilość akcji.
> Dokupiłem aż 10 tyś akcji w okolicy 2 złotych co uśredniło szybko i satysfakcjonująco..
> Dokupiłem kolejne 10 tyś akcji w okolicy 1,70 i to już chyba nie w celu kolejnego uśrednienia a w celu chciwego odrobienia straty i zarobku przy szybkim odbiciu..
> Dziś zamiast sprzedać to wszystko po 1,45 z małą stratą (brakowało naciśnięcia enter przy już ustwionym zleceniu), dokupiłem kolejne akcje na schodkach ustawianych coraz niżej i niżej...
> Doszło do tego że mam 40 tysięcy akcji 4 Mass ze średnią 1,60zł.
>
> Jaki z tego morał ?
>
> Miałbym zamrożone niecałe 10 tyś złotych w akcjach 4Mass ze średnią 3,20. Nic by się nie stało...
>
> Mam zamrożone około 70 tyś złotych ze średnią 1,60zł.
>
> To już 1/3 portfela. Ogólnie strata na portfelu od wejścia w lipcu 30 tyś zł.

Gratuluję. Teraz możesz wrócić do wylewania asfaltu i kopania rowów melioracyjnych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
4MASS -0,31% 4,79 2026-02-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.