Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,22 zł , zmiana od tamtej pory: 27,93%

Re: Moja analiza Eurosnack

Dnia 2023-03-14 o godz. 15:29 rjack napisał(a):
> jak spółka ze freefloatem 4-5% (czyli 2-3 mln zł) może kiedykolwiek być przedmiotem zainteresowania poważnieszych inwestorów? Raczej widzę tutaj ryzyko zebrania z giełdy po minimalnym możliwym kursie. Ja już dawno wyszedłem z tego syfu....

Wyszedłeś i dlatego nazywasz syfem :)
Ja również wyszedłem ponad pół roku temu by przenieść środki na inną spółkę. I powodem sprzedaży był właśnie niski FF który budził mój niepokój więc wolałem nie ryzykować. Jednak z jakiej okazji nazywasz spółkę syfem? Dzielą się dywidendą, zyski rosną, przychody rosną, rośnie też dywidenda. A ryzyko ściagania z giełdy jak widać się nie materializuje i bardzo dobrze, dodatkowo co dla akcjonariuszy najważniejsze to kurs rośnie i kupując prawie 2 lata temu (a np ja wtedy nabywałem swoje akcje) można byłoby dzisiaj naprawdę godnie zarobić. Więc nijak ma się do nazywania spółki syfem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EUROSNACK 0,37% 2,69 2026-02-12 14:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.