Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: Mogby mi ktos opisac swoja wspołprace z Compensa

Jako osoba, która pracowała w dwóch TU powiem tak - choc w pana przypadku może się to nie sprawdzać. Czasami klient sam podaje kwotę ubezpieczenia samochodu. Niepotrzebnie ją zawyżając. Bo po analizie z Eurotaxu późniejsza wycena jest niższa.
Myślę, że nie jest to problem Compensy, ale nieuczciwego agenta, który podnosząc Panu kwotę samochodu spowodował zwiększenie składki, a tym samym podniósł swoją prowizję.
Co do faktury za holowanie. OWU mówią jednoznacznie, że jeśli Pan korzysta z innej firmy holującej samochód to i inaczej jest to rozliczanie.
Zwracam uwagę, jak różne może być podejście do podobnych spraw.
Otóż ja przez 4 lata regularnie wykupowałem ubezpieczenie na samochód. W czwartym roku zastanawiałem się, po co mi AC, jeśli nic się nie stało. I wtym samym roku na trasie z Olkusza do Sosnowca potrąciłem dzika. Na pierwszej wycenie oszacowano szkodę na 6,5 tyś zł. Samochód odstawiłem do autoryzowanego salony Renault, a tam koszty wzrosły do proawie 10 tyś. I nie było problemu. W ciągu 7 dni otrzymałem samochód, a salon przelew. Za lawetę nawet złotówki nie zapłaciłem.
Cóż... Bardzo często - niestety - słyszę, że przy różnego rodzaju wypadkach "zarabia" się na ubezpieczeniu. TU też o tym wiedzą, ale czy polisa to łatwy sposób na zarobienie, czy też na likwidację szkody. TU "kupuje" ode mie ryzyko. Czy jeszcze ma mi zapłacić za to, że łaskawie zostałem ich klientem?
A słowo "szmaciarze" nie przystoi chyba człowiekowi z minimum kultury.
Pozdrawiam