6.00-7.50pln to by sie nalezalo, gdyby firma miala w kolejnych latach zarabiac podobnie, jak za ostatnie 4 kwartaly (i wtedy taka wycena bylaby neutralna). Ale zarobki beda znacznie wieksze - juz z obecnych kontraktow to wynika, a beda nastepne. Plan odbudowy da finansowanie budownictwu mieszkaniowemu i kolejnictwu (i OZE, gdzie jednak dopiero raczkuja). Bardzo dobrze traflla Spolka/zarzad z kierunkami rozwoju. POZBUD jest dokladnie tam gdzie warto w tym momencie byc i jest gotowy na zwiekszony popyt na swoje progukt/uslugi.
Juz gdzies pisalem - POZBUD wyglada mi na drugi ASBIS. ASB na poczatku mojej z nim znajomosci wymagal ogromnej cierpliwosci, bo wszystko roslo a on sie konsolidowal bez konca (gdzies w okolicach 3.20 - wiem bo taka srednia mialem), trwalo to i trwalo ale jak ruszyl to wzrosl w niecaly rok 7.5 raza i dalej rosnie (niestety juz beze mnie - przealokowalem srodki na IMC i POZ). Przez dlugi czas nawet nie trzeba bylo kombinowac, bo choc kurs rosl, to niedowartosciowanie caly czas bylo bardzo duze bo ASB poprawial wyniki. Mysle ze tu bedzie tak samo.