Rozsądnie patrząc jak kurs będzie się wspinał do tylu pięter ile ma wieżowiec, w którym aktualnie jest siedziba MDG to już będzie pięknie - a z czasem i rozwojem firmy nie można wykluczyć tak dużej ekspansji, że Warszawa nie będzie już jedynym miejscem notowania…(NYC) - oczywiście to tego potrzeba czasu, materializacji tych wszystkich umów i przełożenia ich na wyniku w raportach - już w 3 i 4Q tego roku powinny być widoczne rezultaty umów - a prawdziwy potencjał będzie widoczny w 2024-2025 roku, szczególnie jak wejdzie do gry Vcast - przypomnę, że o ile dobrze pamietam, a raczej tak to kapitalizacja podobnej firmy w USA, która ma rozwiązania podobne do tego co może uzyskać Vcast (a docelowo V ma jeszcze pewne przewagi, ulepszenia) to ok 2-3 miliardów USD… pragnę przypomnieć, że V to dodatkowa technologia, nie zastępcza do pierwotnej działaności MDG - tylko ją poszerzająca, dywersyfikująca źródła dochodu w potencjalnie niesamowitej skali - a przy obecnej skali dystrybutorów, firm współpracujących z MDG, nowych umów - jak tylko Vcast uzyska FDA - pewnie koniec roku 2023, a bardziej prawdopodobne początek 2024 to z automatu wchodzimy w zupełnie inną skalę możliwości - tym bardziej, że potencjalna skala biznesu Vcast jest nawet kilka razy większa od pierwotnej działaności MDG - reasumując możliwości rozwoju są niesamowite, a przypomnę, że są jeszcze permanentnie szukane dodatkowe, jeszcze bardziej dywersyfikujące źródła dochodu - jak np. niedawno podpisana umowa z firmą z Gdańska, która zajmuje się analizą snu etc. Jeszcze jedno - w rekordowym czasie kurs akcji nazwijmy to starego MDG był ok 350 zł - ktoś powie ok ale wtedy było ok 1/3 akcji tyle co teraz - to ja komuś takiemu odpowiem ok - ale weź pod uwagę, że wówczas nie było takiej skali biznesu, były ograniczenia, wyłączności, mniej rynków i przede wszystkim nie było Biofund z ich możliwościami, kompetencjami i kontaktami oraz też trzeba uwzględnić fakt, że przecież Biofund swoje 50% akcji - czyli 5 mln akcji deklarował trzymać i nie ma zamiaru ich sprzedawać w taki niskiej cenie (ok 45 zł to był nominał objęcia uwzględniając włożenie 14 mln i aportu Kardio. czyli de facto Vcast) o ile w ogóle w najbliższych latach - oni moim zdaniem nie robią tego tylko dla kasy ale mają ambicje stworzenia czegoś naprawdę dużego w skali Świata - i ktoś mógł w to nie wierzyć - ale teraz sami widzicie po liczbie umów, wzroście kursu i tym jak kapitalizacja spółki przez to rośnie - teraz jest to już ok 450 mln - w tzw. starym MDG było to - mimo mniejszej licznie akcji ok 1,5 miliarda - w mojej opinii obecne MDG wraz z rozwojem plus Vcast i inne reszta, o czym pisałem to jak wszystko się będzie materializować - to kapitalizacja kilu miliardów co najmniej jest jak najbardziej możliwa. Oczywiście każdy musi sam podejmować decyzje inwestycyjne, ja tę spółkę przez ok 1,5 toku przeanalizowałem bardzo dokładnie i dlatego w nią zainwestowałem, chociaż znam ją od ok 10 lat to najwiecej akcji kupiłem poniżej 10 złotych i naprawdę nie interesowała mnie ich sprzedaż ani po 20 ani 30 czy 40 - uważam, że potencjał jest na znacznie więcej, do tej pory nie było nawet klasycznej korekty - bo jest taki apetyt na akcje, kiedyś korekta może być - ale chwilowa zmiana kursu w trendzie wzrostowym oraz przy tak dynamicznym rozwoju firmy nic nie znaczy - LICZY SIĘ PRZYSZŁOŚĆ MDG! Brawo dla Zarządu i Rady Nadzorczej za realizację strategi rozwoju 2023-2026!
Trzymajcie się i życzę dobrych decyzji inwestycyjnych zarówno MDG jak i na innych spółkach