Wręcz przeciwnie, wydmuszki należy usunąć z giełdy i to jak najszybciej. Być może cały rynek NC należałoby zamknąć bo naprawdę niewiele jest tam spółek godnych zainteresowania. Odnośnie nabierania to muszę powiedzieć, że MXP śmiało można zaliczyć do tej grupy. Co mają powiedzieć inwestorzy, którzy dziesięć lat temu uwierzyli zarządowi i kupili akcje po 4 złote. Ile im zostało z tej doskonałej inwestycji. Dla przypomnienia notowania z dnia debiutu:
21.02.2008 4.53 5.50 4.31 4.31 451 725
Tak, tak, akcje tej spółki w pierwszym dniu notowań kosztowały w szczycie 5,50. Nie do wiary? Czyż to nie było oszustwo? Kto uwierzył zarządowi, kupił w szczycie i trzyma do dzisiaj ma 90% straty, a było jeszcze gorzej. Sporo było wierzących w zapewnienia zarządu, bo wolumen w tym dniu był 450 tys sztuk. Ciekawe co myślą gdy czytają twoje analizy? 10 długich lat minęło. Czy kiedykolwiek odzyskają pieniądze? Tradycyjnie zobaczymy.
PS 1. Odnośnie cytowanego listu, to jeszcze nie widziałem, żeby zarząd napisał w liście do akcjonariuszy, że ma ich w tylnej części ciała, a wszystkie swoje wysiłki kierują na doskonalenie gry w cymbergaja parami. Bądź dorosły. List listem, a praktyka traktowania akcjonariuszy przez zarząd spółki jest zupełnie inna. Czy cokolwiek zmieni się w tej kwestii? Tradycyjnie zobaczymy.
PS 2. Na zakończenie wykres w interwale miesięcznym - https://invst.ly/6fymg . Widać na nim potencjalny, wieloletni H&S. To tłumaczy moje zainteresowanie spółką. Monitoruję, ale dopóki nie przebije linii szyi ciśnienia nie mam. Czy kiedykolwiek to nastąpi? Tradycyjnie zobaczymy.