Ad.1 "...Prawem akcjonariuszy do majątku spółki, które to prawo jest Jednakowe i Równe dla kazdej pojedynczej akcji ????" - ależ ja doskonale wszystko rozumiem, to zdaje się Pan czegoś tutaj nie rozumie. Nikt tutaj nie kwestionuje równego prawa do majątku spółki, tylko widzi Pan, spółka póki co nie jest w stanie likwidacji żebyśmy mieli się czymś tutaj dzielić. Tak więc majątek spółki jest pod pieczą powołanego przez akcjonariuszy zarządu, a zarząd ma prawo podejmować decyzje w co i kiedy inwestować, sprzedawać składniki majątku, kupować nowe składniki, robić zastawy na majątku, pokrywać straty wynikłe z działalności spółki. Jeśli się Państwu nie podoba to co zarząd robi z majątkiem, to tak jak mówiłem, złóżcie wniosek o odwołanie zarządu i powołajcie nowy. Śmiało!
Reszty tego Ad. 1 nie będę nawet komentował, bo są to same obelgi, które zapewne wynikają z ogromnej frustracji i bezsilności człowieka który najwidoczniej zatracił już rozum z tego wszystkiego.
Ad.2 "...ten kłamliwie urojony "wkład solorza w ratowanie Elektrimu", nie daje mu zgodnie z KSH i jakimkolwiek cywilizowanym prawem, jakichkolwiek dodatkowych praw do Majątku Spółki...." - A gdzie ja niby napisałem że mój wkład w ratowanie Elektrimu daje mi jakieś tutaj szczególne przywileje i uprawnienia? Proszę podać cytaty lub odnośniki. Pan sobie wyrwał jakieś moje zdanie z kontekstu i usiłuje teraz do niego dorobić jakąś spiskową otoczkę i usiłuje Pan coś tutaj ludziom wmówić.
"notabene trochę tego solorz nakradł drobnym w oszukańczych zaproszeniach.." - to "nie jest żadna kategoria prawną ani nawet merytoryczna....tego typu infantylne, kłamliwe ideotyzmy, niestety nie znajda zrozumienia przed żadnym sądem, zwłaszcza europejskim"
Ad.3 "Natomiast sprawy o kradzieże majatku ze spółki cały czas się toczą i są składane nowe doniesienia..." - bardzo dobrze, ja z całego serca popieram takie działania. Jeśli ktoś nas okrada, a Wy macie o tym wiedzę i na to dowody, to składajcie doniesienia. Może się uda coś Wam odzyskać z naszego wspólnego Elektrimowego majątku. Trochę szkoda że odzyskany w ten sposób majątek wróci w całości na konto spółki, a nie zostanie on podzielony pomiędzy akcjonariuszy zgodnie z ich posiadanym udziałem i nie wpłynie on na nasze prywatne konta... Ale przynajmniej ten majątek jak wróci do Elektrimu to będzie dalej na nas zarabiał :-)