machloje są oczywiste skoro fundusze na to wskazują. Według mojej opinii chcą mieć twarde dowody by wejść z nimi w ostre spory prawne bo zwyczajnie ich jak i nas oszukali. Tak tak jak ktoś sprzedałby ci telewizor twierdząc że jest kolorowy a okazał się czarno-biały. Ciekaw jestem jak dalej się to potoczy bo podobnego numeru na gpw nie pamiętam - mam tu na myśli działanie oszukanych.
Cały myk działania solara polegał na tym że sztucznie zawyżyli zyski w ten sposób że sprzedaż raportowali już w momencie opuszczenia ich stanów magazynowych do ich sklepów a działo się to dlatego że całość przechodziła przez pośrednika któremu sprzedawano towar w cenach kolekcji, a potem problem braku sprzedaży był problemem pośrednika a nie ich....oni sprzedali...i sprzedaż zaraportowali. Teraz te stany są korygowane poprzez zwroty które są widoczne w stanach lawinowo narastających zapasów.
Krótko mówiąc przed IPO wymuskali wyniki dali zupełnie nierealne prognozy wyników na ten rok, a to zwyczajnie manipulacja na którą są odpowiednie paragrafy ale najpierw trzeba to spółce przed sądem udowodnić i po to jest ten audyt- nie po to by się to okazało bo to wiadomo, tylko po to żeby posłużył on w przyszłości jako dowód w sprawie bo taką moc on będzie miał.
Jedno jest pewne oszukali mnie kilkadziesiąt tysięcy których i tak pewnie nie odzyskam, a co niestety jest najgorsze tej padliny nie da się opchnąć nikomu innemu na rynku bo popyt tutaj nie istnieje.