Dnia 2020-04-17 o godz. 20:13 ~zxc napisał(a):
> Dnia 2020-04-17 o godz. 19:59 ~prokurator napisał(a):
> > Dnia 2020-04-17 o godz. 19:04 ~Ehhh napisał(a):
> > > W ramach douczania poczytaj sobie ksh.
> > > >
> > > > § 3.
> > > > Jeżeli w terminie dwóch tygodni od dnia przedstawienia żądania zarządowi nadzwyczajne walne zgromadzenie nie zostanie zwołane, sąd rejestrowy może upoważnić do zwołania nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy występujących z tym żądaniem. Sąd wyznacza przewodniczącego tego zgromadzenia.
> >
> > ha ha ha, zawsze mnie ogarnia śmiech z tych wszystkowiedzących mocarzy forumowy :-)))
> > Ehhh widać żeś klakier starej ekipy :-), bronisz zażarcie.
> > A więc zakładając czysto-hipotetycznie, że oddelegowany członek rady rezygnuje z jakiegoś tam powodu i idziesz złożyć do sądu rejestrowego wniosek o zwołanie nwza. To powiedz mi ile to trwa czasu i ile pieniędzy trzeba w to włożyć a potem (skoro taki jesteś mądry) wytłumacz nam wszystkim w jaki sposób zostanie ogłoszone nwza aby zawiadomić skutecznie wszystkich akcjonariuszy bez wyjątku? No opowiedz nam, śmiało.
> > W mojej ocenie, tu jest tak dużo scenariuszy możliwych, że spółka raczej nie przetrwa jak będą ze sobą walczyć. Ale to tylko moje skromne zdanie, wszak tu jest tak dużo mędrców, że wiedzą wszystko najlepiej.
>
> Ktoś do ciebie paragrafem i konkretem a ty pierdydol0l0 co by było gdyby. I jeszcze zarzucasz innym nadmiar wiedzy. Prawie zabawne.
znam paragrafy bardzo dobrze i znam działanie sąd w tych sprawach. Prawo to jedno, stosowanie prawa w konkretnym przypadku to drugie. Ale wy skupcie się lepiej na samym prawie, to wam najlepiej wychodzi :-)
Natomiast co do rezygnacji to nie sądzę aby delegowany członek rady wykonał taki ruch, są inne mocniejsze narzędzia do zastosowania. Dlatego też warto obserwować tę spółkę.