no sami widzicie. Dzięki Jo za wskazanie tego punktu z raportu; jestem ciągle zawodowo w rozjazdach i z raportu kwartalnego szukałem tylko danych finansowych, a na spokojnie trzeba przeczytać całość.
To tylko pokrywa się z tym co pisałem, a typ szukający wrogów tam gdzie ich nie ma juz zdążył zaatakować. Mówiąc wprost - jak nie masz wiedzy, co do tego co jest wgl realne, to nie odzywaj się w tych tematach. W kilku postępowaniach uczestniczyłem, więc mam jako takie pojęcie, Panie od ziewania.
Co do tych propozycji, to są to tylko propozycje Zarządu - zakładam że te spłaty w wyniku negocjacji będą musiały być przyspieszone, i bardziej symetrycznie rozłożone w czasie.....obstawiałbym ze od 2029 po 300mln rocznie będą musieli zwracać.
Wydaje mi się też nierealne, aby finansowi mający zabezpieczenia hipoteczne, zgodzili się na rolowanie tego zadłużenia bez żadnych odsetek na wiele lat.
Tak czy inaczej, nawet jeśli ten układ będzie wyglądał tak jak myślę, że może wyglądać, to oznacza to z 1mld oszczędności na kosztach finansowych w porównaniu z sytuacją, gdyby w układ nie poszli.
Powtarzam się, ale i tak najwazniejsza, w tej restrukturyzacji, jest redukcja załogi; to jest najważniejsze narzędzie.