Forum Giełda +Dodaj wątek
Szanowni koledzy!Dla jasności napiszę,że też wejdę napewno w tę spółkę jak skorekci się do tego stopnia,jak na NewConnect przystało.Ale wiem też,że jeżeli kupię to i zarobię na niej.Zdecydowanie wycofałem się z rynku głównego a całość poświęciłem na NewConnect i prawie od roku tego nie żałuję.W około 30% kapitału siedzę teraz w Remedis-PDA i czekam na dobre korekty w spółkach AirMarket i 11Bit-PDA.Co niektórzy piszą,że gorące są wszystkie wskażniki na tej spółce.Załóżmy,że tak jest ale dam panom przykład spółki już wycofanej z giełdy IMMOEAST
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=IMMOEAST&format=chart&period=5Y&size=B
Miałem ją 8000 akcji kupionych po bodajże ~~2,40 zł w styczniu 2009 roku.Po około trzech tygodniach główne banki wyceniły jej wartość na 0%.Krach trzeba sprzedawać bo to bankrut.Jaki byłem szczęśliwy jak sprzedałem z mikroskopijnym zyskiem po (pamiętam) 2,72 zł tak zwanego bankruta.Jak podskakiwałem ze szczęścia.Nie minęło z trzy tygodnie a ten "bankrut" zaczął się systematycznie,po malutku piąć się do góry,dosłownie cały czas.Przez rok doszedł do około 20 zł a już od około 5 zł cały czas niektórzy pisali (także analitycy),że to mega balon i że lada moment pęknie.Tak,że dalej skłaniam się do poglądu wyrażonego przez autora w/w tekstu w sprawie logiki,powtarzam logiki.
  • logika Autor: jacpie
  • Re: logika Autor: ~kazu
  • Re: logika Autor: ~123.................
  • Re: logika Autor: ~gandi
  • Re: logika Autor: ~ryzykant
  • Re: logika Autor: ~forumowicz
  • Re: logika Autor: ~vabanque
  • Re: logika Autor: ~ujek
  • Re: logika Autor: ~ujek

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOLIERA2 -18,78% 0,08 2025-11-14 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.