Jeżeli piszesz głupoty i zaznaczysz, że to jest Twoja opinia, to jest to opinia. Lecz jeżeli piszesz głupoty wynikające z niewiedzy, a przedstawiasz je jako fakty, to wprowadzasz innych w błąd. Dlatego wiele postów, których jedynym celem jest robienie hałasu, jest kasowanych. Leżą one tak daleko od prawdy, że przypisują się do kategorii płaskiej ziemi. Niestety, jeżeli nie masz zamiaru się dowiedzieć, a na podstawie dwóch ESPI wyrabiasz opinię i potem starasz się przekonać innych do jakiejś alternatywnej teorii, to jest szkodliwe. Dla wszystkich.
Nie musisz się zgadzać z zarządzaniem spółki, możesz na ten temat merytorycznie wypowiedzieć się. Bez dorabiania swoich wymysłów.
Znajdź różnicę i wybierz, który określa Twój styl postowania, a który jest czymś, co mogłoby prowadzić do konstruktywnej rozmowy?:
A) Firma zdecydowała zrobić kolejną emisję, mimo że mówili, że nie będą potrzebować pieniędzy, bo osiągną zyski z działalności. Osiągnęli taki stan, mimo to zdecydowali na emisję, żeby przyspieszyć wzrost firmy, ponieważ oceniają, że istnieje na tyle zapotrzebowanie i są w takim momencie, że jest to najlepszy ruch, by maksymalizować możliwości zasięgowe i finansowe technologii XTPL. Emisja jest limitowana do dużych podmiotów, mali inwestorzy są wyłączeni, by przyspieszyć jej zamknięcie. Budowanie księgi jest realizowane w sposób licytacyjny na forum Acatis. Słowa, które padły na temat XTPL, powodują, że niemiecki kapitał napływa do spółki bardzo mocno. Wraz ze sprzedażą akcji S.B., możemy się spodziewać, że przynajmniej jeden nowy duży gracz ujawni się po emisji. Mimo tego nie podoba mi się, że nie mogę kupić, bo nie mogę lub nie chcę wydać aż 100 tys. euro. Nie podoba mi się również, że duzi mogą więcej niż mali.
B) Firma zdecydowała zrobić kolejną emisję, mimo że mówili, że nie będą potrzebować pieniędzy, bo osiągną zyski z działalności. Osiągnęli taki stan, ale mimo tego drukują papier. Pewnie kradną. Pewnie oszukują. Uciekać. -50%. Prezes oszust.
C) Firma zdecydowała zrobić kolejną emisję, mimo że mówili, że nie będą potrzebować pieniędzy, bo osiągną zyski z działalności. Mimo tego robią emisję, nie podoba mi się to. Czy możliwe, że jest gorzej niż mówią, co sądzicie?! Podyskutujmy!