Trzymanie okaże się uzasadnione jeżeli dojdzie do zmian własnościowych w MOJ S.A. lub do ujawnienia się dużego inwestora. Spodziewałem się zmian własnościowych wcześniej więc już się prawie nie odzywam. Trzeba trochę dłużej czekac to dla mnie no problem. FASING S.A. rośnie MOJ S.A. jak nie ruszy za nim prędko z powodów technicznych to odpali później z powodów fundamentalnych a ja będę go miał więcej. 2.20 środków pieniężnych ulokowanych na oprocentowanych pożyczkach daje mi pewność że na inwestycji w MOJ S.A. nie stracę.
Oto scenariusz na który stawiam: Fasing po już zapowiedzianej decyzji walnego o zgodzie na hipoteki na nieruchomościach do 25mln weźmie większe kredyty i z nich spłaci zadłużenie do MOJ. Moj będzie miał wolną kasę w postaci gotówki i .......... teraz jest kilka możliwości. Może przejmować lub być przejęty lub przeprowadzić fuzję bo oprócz działalności gospodarczej doskonale nadaje się na wehikuł inwestycyjny. Za część powinien zbudować dywizję bioenergetyki. To będzie Polna z roku 2007 ale do potęgi.
A cena właściwa MOJ S.A. zaczyna się od 7.50